Casuïstiek bespreking, MASIC

Wij zijn in 2018 gestart met een verdiepend aanbod als vervolg op onze basistraining in omgaan met complexe echtscheidingen. Met de module ‘casuïstiek bespreking’ bieden wij getrainde teams de mogelijkheid aan complexe casuïstiek in te brengen. Veelal gaat het om situaties waarin medewerkers zijn vastgelopen.

  • Aan de hand van een oplossingsgerichte attitude werken deelnemers met door hen ingebrachte casuïstiek. Samen onderzoeken we de casus vanuit een systemische visie. Waar het kan oefenen we interventies. Ook werken wij met een door ons ontwikkelde variant op de bekende familieopstellingen en hebben we hierbij specifiek aandacht voor de positie van de hulpverlener. Deelnemers zijn erg enthousiast over deze verdiepende module. Interesse? Stuur een appje naar Peter van Vliet 0613062807 of meld je aan op onze website: https://werkenaanduurzaamouderschap.com/contact/.
  • Voor 2019 ontwikkelen wij de module: ‘werken met hoog conflict personen’. Aan de hand van een door het High Conflict Institute ontwikkelde methodiek (New Ways for Families) bieden wij een programma aan. We leren medewerkers hoe je met probleemzoekende cliënten, verwikkeld in een complexe echtscheidingssituatie, toch een samenwerkingsrelatie aan kunt gaan. Een onderdeel van deze module is de introductie van de MASIC, een gestructureerde vragenlijst waarmee bij beide ouders apart (een voorgeschiedenis) van partnergeweld wordt geïnventariseerd en die aanknopingspunten biedt voor diagnostiek en advies.
  • De MASIC is door Corine de Ruiter (hoogleraar Maastricht) al in een paar Veilig Thuis organisaties succesvol geïntroduceerd. Het instrument kan door ons ook als aparte module worden getraind. Meer weten?  Stuur een appje naar Peter van Vliet  0613062807 of meld je aan op onze website: https://werkenaanduurzaamouderschap.com/contact/.


Geverifieerd door MonsterInsights